Tieranasaur

Helsingissä elämänrytmi on aina ollut dynaamisempi kuin muualla Suomessa. Vuokrattavien sähköpotkulautojen ilmestyessä kaupunkiin rytmi kiihtyi vielä lisää. Nuorison kevyet, lennokkaat ystävät houkuttelevat kiitämään kaupungin siintäviin kaukaisuuksiin. Läheskään kaikki kaupunkilaiset eivät kuitenkaan ilahtuneet kaoottisesta potkulautaliikenteestä. Karanteenin alettua ihmiset alkoivat liikkua kaupungilla paljon vähemmän ja rytmi rauhoittui, enää ei ole niin kiire kuin aiemmin. Olen huomannut, että potkulautoja on yhä vähemmän, eikä tulisi mieleenikään käyttää niitä. Tällä hetkellä jokainen ulkona vietetty minuutti on arvokas ja tekee mieli vain kuljeskella kadulla, ei kiitää minnekään. Kuljeskellessani löysin tämän potkulaudan ja tajusin, että ne ”kuolevat sukupuuttoon”, kuin dinosaurukset. Kuvittelin, miten arkeologit vuosisatojen kuluttua löytävät potkulaudan ja nimeävät sen Tieranasauriksi 🙂

Ритм жизни в Хельсинки всегда был более динамичный, чем в остальных частях Финляндии. С приходом общественных электронных самокатов он ускорился в ещё несколько раз. Легкие, летучие друзья молодежи так и манят унести в голубые городские дали. Но далеко не всем горожанам пришлось по душе хаотичное движение самокатов. С приходом карантина люди стали намного меньше передвигаться по городу и ритм замедлился – уже нет такой спешки как раньше. Я стала замечать все меньше и меньше самокатов и даже в мысли не приходит ими воспользоваться – сейчас дорога каждая минута, проведённая на воздухе, и хочется прогуляться по улице, а не промчаться по ней. Так я встретила этот самокат и поняла, что они «вымирают», они уже прямо как динозавры. Представила, как через столетия археологи найдут останки этого самоката и назвала его Tieranasaur 🙂

– Mariia Sennikova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.