Kaupunkiin tutustuminen / Знакомство с городом

Kuulin Porvoon olevan sympaattinen, sadunomainen kaupunki, kuin suoraan postikortista. Punaisia pieniä taloja valkoisen lumen keskellä. Kaipaan lunta talvisin, kun jo kolmelta iltapäivällä pimenee. Kaipaan valon heijastumista valkoisilta hangilta. Silloin kun masentaa, suositellaan ulkoilemaan enemmän. Talvella sitä on hankala toteuttaa, kun ulos pitäisi ehtiä lyhyen päivänvalon aikana. Se on haaste. Lumen narina toimii paremmin kuin D-vitamiini, mutta sitä ei valitettavasti voi ostaa muovipurkissa apteekista.

Я слышала о Порвоо как о сказочном милом городе с картинки. С красными домиками на фоне белого снега.
Я скучаю по снегу зимой, когда темнеет уже в 3 часа дня, мне не хватает отражения света от белого покрывала. При депрессии, рекомендуют больше гулять. Зимой это сложно осуществить – нужно успеть в короткий час дневного света. Это вызов.
Хруст снега работает лучше витамина D, но его, к сожалению, не купишь в пластиковой баночке в аптеке.

-Polina Razorilova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.